Saklı Youtube Cenneti - Seçmece Üçlü

"Youtube bir cennet imiş, yolundan sapan delirirmiş." demiş büyükler.  Bir bildikleri vardır elbet. Biz de atalar sözünü dinleyip bu tımarhaneden hallice sitede beynimizi eritmeden takılabileceğimiz birkaç kanala bakalım. En başa tabii ki yazıyı yazmamın asıl sebebi olan kanalı koyacağım.



Youtube'dan Üç Önerilen Kanal


Anatolian Rock Revival Project



Anadolunun kendi sesleriyle ve insanlarıyla harmanlanmış muhteşem bir üslup. Anadolu Rock bizler tarafından keşfedilmeyi bekleyen bir hazine ve inanıyorum ki bu proje sayesinde milyonlara ulaşacak. Bizi aşacak ve dünya insanlarının ruhuna dokunacak. Bence bu proje bizlere hazinenin anahtarını veriyor ve başka hazineler bulmamız için bir de harita tutuşturuyor elimize. Üstelik sadece müzikleri bizlere sunmuyor arkada gördüğümüz resimlemelerle de gözlere bayram yaptırıyorlar.

Cep Hikayeleri



Aslında bir bakıma memleketimizden insan manzaraları.Onlarca insan ve onların hikayeleri. Yaşanmışlıklarıyla belki hayatınıza bir şeyler, yeni bakış açıları katabilecek insanlar. Cep Hikayeleri ismi de oldukça hoş geldi. 
Örnek video olarak projenin kendisini tanıtışını seçtim. Başladığı zamanı, attığı adımları daha iyi anlamamıza yardımcı olacağını düşünüyorum.

CepHikaye
Tıkla,Keşfet


Gece Tiyatrosu



Buraya koymak istediğim kanal belli ama kanalın hâli kafamı karıştırdı. Sanırım bu alt başlıktaki isimli kanala geçiş yapmışlar. Yine de dert etmeyin kanalın internet sitesi adresini de vereceğim. Hatta hemen. Buraya tıkla ve siteye git.
Fazlaca durumu izah ettiğimize göre kanalı tanıtmaya başlayabilirim.

Radyo tiyatroları... Her zaman ilgi çekici gelmiştir benim için. Birinin kulağıma hikâyeyi fısıldaması hissini geçip de kitaplarda olduğu gibi ortamın içine girmem çok uzun sürmez. Burası da bir kaynak. Kulaklığımı takarım ve hikâyeye dalarım. 
Kanalda radyo tiyatroları dışında sesli kitaplar da var. En azından ilk kanallarında vardı. Bunda da olur umarım. 
Şahin Güvensoy
Şahin Güvensoy

Atanma yolunda çabalayan bir Türkçe öğretmeni ve aynı zamanda blog yazarı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum teşvik edicidir. Eleştireldir.